Hlavní strana      Zvěřina

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 4.4.2013

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Pečeně ze zvěřiny s pikantní omáčkou se švestkami

1-1,2 kg zvěřiny
10 dkg slaniny
15 dkg celeru
10 dkg mrkve
10 dkg petržele
1 velká cibule
1dl červeného vína
1 lžíce mleté papriky
7 kuliček pepře, 2 hřebíčky, 3 kuličky jalovce
5 vypeckovaných sušených švestek
2 dkg vlašských ořechů
lžíce másla
olej
několik chlebových kůrek
sůl

Zvěřinu odblaníme, osolíme a osmahneme na oleji. Slaninu nakrájíme na kostky, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme kořenovou zeleninu a orestujeme. Do pekáče dáme maso, zaprášíme paprikou, vložíme kuličky pepře, hřebíček a roztlučený jalovec. Podlijeme trochu vína a horkou vodou a dusíme pod pokličkou doměkka za občasného podlévání vodou. Měkké maso vyndáme do tepla a nakrájíme na plátky. Šťávu propasírujeme, přidáme zbytek vína, nakrájené sušené švestky, nasekané vlašské ořechy, lžíci másla a povaříme. Do omáčky přidáme trochu nastrouhané chlebové kůrky a krátce povaříme. Hotovou omáčku nalijeme na plátky.

Podáváme s opečeným bramborem, rýži.

Nejpopulárnější blogy receptů Zvěřinová kuchařka