Hlavní strana      Zvěřina

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 9.2.2011

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Divoká kachna na pomeranči

1 divoká kachna
1 - 2 pomeranče
1 menší cibule
mandle
slanina
koření na zvěřinu
sůl, pepř
1 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky

Divokou kachnu protáhneme slaninou a půlkami oloupaných mandlí (mandle namočíme v horké vodě a oloupeme), osolíme, posypeme vně i uvnitř kořením na zvěřinu, do dutiny vložíme kousky slaniny a oloupané dílky pomeranče. Kachnu dáme do pekáče prsy dolů, obložíme oloupanými dílky pomeranče, lžíci sádla, trochu podlijeme, pekáč přiklopíme a dáme péct. Přidáme dílky oloupaného pomeranče zbavené jader. Během pečení kachnu otočíme a občas podlijeme. Ke konci pečení pečeme odkryté, zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě a případně podlijeme teplou vodou a ještě aspoň 20 minut pečeme.

Podáváme s vařeným bramborem, šťouchanými bramborami nebo rýží.

Nejpopulárnější blogy receptů