Hlavní strana      Zvěřina

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 4.4.2008

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Daňčí kýta na pivu

Daňčí nebo mufloní kýta
máslo
sůl
hořčice plnotučná
pivo 10°
masox

zvěřinové koření
pokud nemáme připravíme si směs:
roztlučené nové koření, jalovcové kuličky, bobkový list, hřebíček, pepř

Z odblaněné daňčí (mufloní) kýty nakrájíme asi 3 cm vysoké plátky, mírně naklepeme a potřeme rozpuštěným máslem. V lednici necháme do druhého dne odležet (můžeme udělat i ráno před vařením). Druhý den plátky osolíme, potřeme z obou stran hořčicí a posypeme kořením. Plátky zprudka orestujeme na másle, podlijeme světlým pivem a zvolna dusíme za občasného podlévání pivem. Šťávu dochutíme masoxem, kdo nerad používá ochucovadla, pouze podle potřeby dosolí nebo přidá koření.

Příloha - opečené brambory, opečené bramborové šišky nebo brambor.

K jídlu podáváme několik druhů majonéz a omáček k masu, výborný je taky jeřabinový kompot nebo ochucená dýně.
Ochucená dýně: asi hodinu před podáváním najemno nakrájíme dýňový kompot, vložíme do misky a zcela zalijeme worcesterem.

Ochucená majonéza: do majonézy přidáme utřený česnek a bílý pepř.

Nejpopulárnější blogy receptů recept podle Petra Štěpánka