Hlavní strana Zvěřina |
Vloženo 4.4.2008 |
|||||
Daňčí kýta na pivu
Daňčí nebo mufloní kýta
zvěřinové koření Z odblaněné daňčí (mufloní) kýty nakrájíme asi 3 cm vysoké plátky, mírně naklepeme a potřeme rozpuštěným máslem. V lednici necháme do druhého dne odležet (můžeme udělat i ráno před vařením). Druhý den plátky osolíme, potřeme z obou stran hořčicí a posypeme kořením. Plátky zprudka orestujeme na másle, podlijeme světlým pivem a zvolna dusíme za občasného podlévání pivem. Šťávu dochutíme masoxem, kdo nerad používá ochucovadla, pouze podle potřeby dosolí nebo přidá koření. Příloha - opečené brambory, opečené bramborové šišky nebo brambor.
K jídlu podáváme několik druhů majonéz a omáček k masu, výborný je taky jeřabinový kompot nebo ochucená dýně.
Ochucená majonéza: do majonézy přidáme utřený česnek a bílý pepř. |
||||||