Hlavní strana      Zavařování

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 9.9.2013

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz

Višňový čaj

1,5 kg vypeckovaných višní
2 jablka
2 pomeranče
1 citron
1 kg krystalového cukru
5 hřebíčků
kousek skořice
125 ml rumu

Višně opláchneme, vypeckujeme a dáme do většího kastrólu.Citrón i pomeranč pořádně umyjeme, nakrájíme na kostky a dáme k višním. Ti co nemají rádi kůru v čaji , tak pomeranč i citrón oloupají, nakrájí na kostičky a dají i s kůrou k višním. Jablko oloupeme, vyndáme jadřinec a nakrájíme na kostky dáme k višním. Ovoce zasypeme cukrem, přidáme hřebíček a skořici, dáme vařit a za občasného míchání vaříme 30 minut. Vypneme a přilijeme 125 ml rumu, zamícháme, pokud jsme dali kůru, tak ji vyjmeme, plníme do skleniček a zavíčkujeme. Skleničky ihned otočíme na víčka.

Na čaj dáme do hrníčku 3 - 4 lžičky a zalijeme horkou vodou. Je to sladké,příjemně kyselé a voňavé. Ovoce pak vyjíme lžičkou.

Nejpopulárnější blogy receptů