Hlavní strana      Zavařování

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 31.8.2010

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Pečený ovocný čaj

1 litr červeného rybízu
2 litry různého ovoce:
    josta, černý rybíz, ostružiny, angrešt, jahody
    borůvky, špendlíky, ryngle, švestky, hrušky
    jablka, meruňky, broskve, třešně
    můžete použít mražené ovoce
1 citron
5 hřebíčků, kousek celé skořice
můžeme přidat kousek badyánu, snítku meduňky nebo jiné koření
1 kg krystalového cukru
125 ml rumu

Na pekáč dáme 1 litr otrhaného rybízu a 2 litry jakéhokoliv ovoce. Ovoce nakrájíme na kostky, záleží na vás jak velké. Citron nakrájíme i s kůrou, kterou pořádně opláchneme. Přidáme    1 kg cukru, 5 hřebíčků a kousek skořice. Když přidáme i badyán má čaj výraznou vůni nebo můžeme použít jiné koření snítku meduňky nebo máty. Dáme péct do trouby, až začne ovoce vařit, pečeme 25 - 30 minut při 200°C. Vypneme a přilijeme 125 ml rumu, zamícháme, plníme do skleniček a zavíčkujeme. Můžeme otočit jako marmeládu.
Na čajík dáme do hrnečku 3 - 4 lžičky a zalijeme horkou vodou. Je to sladké i kyselé a voňavé. Ovoce pak samozřejmě vyjíme lžičkou.

Pokud citrónová kůra v kouscích někomu vadí, může kůru oloupat, dát vařit celou a potom ji vyjmout, nebo ji může nastrouhat.

Nejpopulárnější blogy receptů