Hlavní strana        Vnitřnosti

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 27.3.2014

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuřecí játra na zelenině

400 g kuřecích jater
2 střední cibule
1-2 papriky
2 stroužky česneku
1 mrkev
1 pórek
sterilovaná kukuřice
1 dl červeného vína
sojové omáčka
1 lžíce škrobové moučky
chilli
glutasol pokud nemáme použijeme vegetu
mletý zázvor, sůl

Játra opláchneme, odblaníme a nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Papriku rozpůlíme vyčistíme od jádřince a nakrájíme na proužky. Pór očistíme, rozkrojíme napříč a nakrájíme na proužky. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek nakrájíme najemno.
Připravíme zálivku. Víno naředíme vývarem nebo vodou a  rozmícháme v něm 1 lžíci máčeného škrobu, špetku zázvoru a chilli, 2 lžíce sojové omáčky a 1/2 lžičky glutasolu (pokud nemáme použijeme vegetu).
V pánvi (nejlépe wok) rozehřejeme tuk a zprudka orestujeme játra. Játra vyjmeme, podle potřeby dolijeme tuk a vložíme připravenou zeleninu, kterou krátce orestujeme, trochu osolíme a podlijeme zálivkou. Zeleninu  podusíme, v případě potřeby podlijeme vínem nebo přidáme škrobovou moučku. Když je zelenina měkká vložíme sterilovanou kukuřici a restovaná játra, promícháme a krátce povaříme.

Podáváme s rýží nebo v tortille.
Tortillu si opečeme po obou stranách na pánvi, jen aby se ohřála. Naklademe na ni směs a přehneme.
 

Nejpopulárnější blogy receptů