Hlavní strana      Vepřové maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 22.6.2017

Aktualizováno :
22.06.2017

Ajina kuchařka
© 2001
  

NAVRCHOLU.cz

Naložený bůček pikantní

1 kg vepřového bůčku
sůl
10 stroužků česneku
10 kuliček pepře
5 bobkových listů
Marináda
1 cibule
15 stroužků česneku
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička mleté papriky
špetka chilli
worchesterová omáčka nebo maggi
sůl, pepř
alobal

Bůček vložíme do vařící osolené vody s pepřem a bobkovým listem.
Zatím si připravíme marinádu: Cibuli oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo najemno nasekáme mixérem. K nasekané cibuli přidáme prolisovaný česnek, lžíci hořčice, mletou papriku, na špičku nože chilli nebo pálivé papriky, kapek worchesterové omáčky a promícháme na pastu. Můžeme přikápnout trošku oleje.
Měkký bůček vyjmeme, vyjmeme kosti, kůži nařízneme na kostičky. Ještě teplý bůček osolíme, opepříme, potřeme připravenou marinádou a zabalíme do alobalu. Do ledničky ho dáme až vychladne. Necháme ho odpočívat nejméně 3 dny, čím déle tím lépe.  Po vybalení bůček nakrájíme na tenké plátky.

Podáváme s pečivem a zeleninou.