Hlavní strana      Vepřové maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 21.6.2017

Aktualizováno :
21.06.2017

Ajina kuchařka
© 2001
  

NAVRCHOLU.cz

Kunštátské vepřové kotlety

4 vepřové kotlety
1 lžíce oleje
300 g jablek
1 dl bílého vína
20 g másla
1 lžička hladké mouky
sůl
pepř

Kotlety naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme, dáme na rozpálený olej a smažíme prudce do růžova. Pak je vyjmeme, zaprášíme je moukou, znovu dáme na olej, pečeme a podlijeme trochou studené vody. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na tlustší kolečka a opečeme na másle. Potom je zalijeme vínem a podusíme. Šťávu z masa smícháme se šťávou z jablek. Na každou kotletu dáme kolečka jablek a polijeme šťávou.

Příloha: vařené brambory nebo opečené brambory.

Vinařská kuchařka