Hlavní strana Vepřové maso |
Vloženo 22.6.2017 |
Pečené koleno na černém pivu
2 vepřová kolena Kolena omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na mřížku. Do kolene vetřeme prolisovaných 10 stroužků česneku, pořádně osolíme a okmínujeme. Potom vložíme do pekáče, přidáme nakrouhanou (nakrájenou) cibuli, česnek vcelku, nové koření, bobkové listy a podlijeme 1 pivem. Pekáč přikryjeme druhým pekáčem nebo alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Přikryté pečeme asi hodinu a půl. Občas podléváme dalším pivem a můžeme koleno obrátit. Pak odklopíme horní díl pekáče a pečeme ještě aspoň půl hodiny odkryté - stále podléváme. Asi po 2 hodinách by kolena měla být hotová. Podáváme s pečivem, křenem, hořčicí a zeleninou. | |
|