Hlavní strana      Vepřové maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 22.6.2017

Aktualizováno :
22.06.2017

Ajina kuchařka
© 2001
  

NAVRCHOLU.cz

Pečené koleno na černém pivu

2 vepřová kolena
sůl
10 + 10 stroužků česneku
2 větší cibule
kmín
2 černá piva
bobkový list
nové koření

Kolena omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na mřížku. Do kolene vetřeme prolisovaných 10 stroužků česneku, pořádně osolíme a okmínujeme. Potom vložíme do pekáče, přidáme nakrouhanou (nakrájenou) cibuli, česnek vcelku, nové koření, bobkové listy a podlijeme 1 pivem. Pekáč přikryjeme druhým pekáčem nebo alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Přikryté pečeme asi hodinu a půl. Občas podléváme dalším pivem a můžeme koleno obrátit. Pak odklopíme horní díl pekáče a pečeme ještě aspoň půl hodiny odkryté - stále podléváme. Asi po 2 hodinách by kolena měla být hotová.

Podáváme s pečivem, křenem, hořčicí a zeleninou.