Hlavní strana      Vepřové maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 21.11.2013

Aktualizováno :
21.06.2017

Ajina kuchařka
© 2001
  

NAVRCHOLU.cz

Dušené obrácené řízky

4 plátky krkovice
sůl, pepř
strouhanka
2 vejce
2 lžíce másla
1 cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce kečupu
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička ostrého kečupu

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme ve strouhance 2-3 krát (po každém obalení zaklepeme v sáčku strouhanku do masa). Vejce osolíme, kápneme trošku mléka nebo vody a rozšleháme. Ve vejcích namočíme řízky z obou stran a na tuku osmažíme, až se vejce srazí. Cibuli nakrájíme na jemno, osmažíme na trošce oleje s máslem, až začne zlátnout přidáme nakrájený česnek, krátce orestujeme. Na cibuli dáme hořčici a kečup, osmahneme, vložíme řízky, podlijeme troškou vody a dusíme.

Podáváme s rýží, hranolky nebo pečenými bramborami.