Hlavní strana Vepřové maso |
Vloženo 28.11.2013 |
|||
Bylinkový špíz
500 g vepřové panenky (kotlety, krkovice, plec)
Z olivového oleje, česneku, bylinek - použijeme co najdeme na zahrádce a citrónové šťávy vytvoříme marinádu
(pastu), nejlepší je vše najednou roztlouct a utřít ve hmoždíři.
Maso nakrájíme na plátky, trošku naklepeme. Plátky masa osolíme a trošku opepříme, potřeme marinádou, nakrájíme na kousky a dáme do misky odležet.
Potom kousky masa napichujeme na špejle nebo jehly a prokládáme je kousky cibule.
Pekáč se špízy vložíme do rozpálené trouby a pečeme 30 - 40 minut - podle druhu masa - dozlatova. Příležitostně potíráme zbylou marinádou.
Ke konci pečení přidáme nakrájenou cibuli a papriku. Trošku podlijeme a pečeme až zelenina změkne. Příloha: vařené brambory nebo šťouchané brambory s dozlatova opečenou cibulkou. | ||||
|