Hlavní strana       Uzeniny

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 4.11.2014

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Uzené v bramboráku

50 dkg uzené krkovice nebo rolované plece
1 kg syrových brambor
sůl, pepř, majoránka, drcený kmín
1 dl mléka
2 lžíce hladké mouky
1 - 2 vejce
4 stroužky česneku
strouhanka
tuk na smažení

Brambory oloupeme, 1/2  brambor nastrouháme  na jemném struhadle a druhou na hrubém. Uvolněnou vodu z brambor slijeme. Brambory zalijeme teplým mlékem, přidáme majoránku, kmín, prolisovaný česnek, vejce a zahustíme moukou a trochou strouhanky. Osolíme a dobře promícháme.
Uzené nakrájíme na plátky 1 až 1,5 cm silné.
Na pánvi rozehřejeme tuk a dáme na něj bramborákové těsto, vytvoříme tenčí placku, na ni položíme plátek uzeného, na uzené dáme bramborákové těsto, opatrně rozprostřeme, tak aby bylo uzené úplně zakryté a utěsníme dokola. Pomalu obrátíme a smažíme z druhé strany dozlatova.

Nejpopulárnější blogy receptů