Hlavní strana       Luštěniny        Těstoviny

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 4.8.2010

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Holožer z Piargu - těstoviny s fazolemi

400 dkg těstovin nejlépe vrtule
5 dkg slaniny
10 dkg anglické slaniny
2 větší cibule
zelenina - mrkev, petržel, celer, pór
zelenině se meze nekladou´- cuketa aj.
sklenička vývaru
3 bobkové listy
kečup
sůl, pepř
miska fazolí
saturejka
2 - 3 stroužky česneku
majoránka, petrželka a koření podle vaši chuti

Předem si namočíme fazole, nejlépe přes noc. Fazole při vaření nesolíme, můžeme k nim dát snítku saturejky nebo trošku sušené saturejky.
Těstoviny dáme vařit ve větším množství osolené vody. Do vody je vkládáme až vře. Těstoviny zamícháme a vaříme asi 10 minut, než je scedíme, tak je raději ochutnáme. Těstoviny po scezení ihned propláchneme studenou vodou, nejsou potom tak slepené.
Cibuli osmažíme na slanině, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, osmahneme a přidáme zeleninu nastrouhanou na hrubém struhadle, pórek nakrájený na půlměsíčky, bobkové listy, kečup, osolíme, podlijeme vývarem a podusíme.
Kdo má rád ostřejší, může přidat ostrý kečup. Před koncem přidáme uvařené fazole a ještě chvilku vaříme. Vznikne hustá polévka. Dochutíme, přidáme česnek, majoránku a nasekanou petrželku.
Nakonec smícháme s těstovinami.

Nejpopulárnější blogy receptůFacebook.com - Irenkine dobrôtky