Hlavní strana      Skopové

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 12.1.2011

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Jehněčí žebra Peru

1 kg jehněčích nebo skopových žeber
1/4 litru vody
2 dl kečupu
1/2 dl oleje
2 lžíce octa
cukr
10 stroužků česneku
1 střední cibule
sůl, pepř

Žebra osolíme a opepříme. Připravíme si marinádu. Do mísy si dáme vodu, kečup, olej a ocet, přidáme  nastrouhanou cibuli a prolisovaný česnek a dobře promícháme. Žebra dáme do pekáče, potřeme marinádou a necháme aspoň hodinu v chladu odležet. Pečeme přikryté asi 45 minut při teplotě 150 °C. Pak dopékáme odkryté 15 až 20 minut při vyšší teplotě, aby žebra získala barvu a šťáva zhoustla.

Podáváme s rýží nebo šťouchanými brambory.

Nejpopulárnější blogy receptů