Hlavní strana      Skopové

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 2002

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Asádo


poslední asádo s Fredem v roce 1987

Asádo může být z jehněčího nebo skopového masa. Raději ho děláme ze skopového, lépe se odblaní a očistí od tuku. Plátky masa jsou větší a chuťově výraznější. Nejvhodnější je maso z kýty.
Příprava je velmi jednoduchá.

Na naložení masa je potřeba:
olej
hodně česneku
sladká paprika - trochu (opravdu ne moc) a může být špetka pálivé
trochu pepře.
trocha octa
Ocet je nutný, činí maso křehkým
sůl

Maso důkladně odblaníme, očistíme od tuku a nakrájíme na plátky asi 1 až 1,5 cm vysoké, které mírně poklepeme rukou. Připravíme si marinádu, do misky nalijeme olej, přidáme hodně prolisovaného česneku, trošku mleté papriky, pepř a 1 - 2 lžíce octa. promícháme. Každý plátek osolíme a naložíme do připravené marinády nejméně na 2 dny. Je osvědčené nakládat tak týden dopředu.
Maso grilujeme na dřevěném uhlí. Podáváme na krajíci chleba. Chleba se moc nejí, slouží místo talíře.

Nejpopulárnější blogy receptů recept od kamaráda Freda