Hlavní strana        Saláty

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 17.4.2014

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Rajčatový salát

50 dkg rajčat
1 cibule
mletý pepř
1 lžíce olivového oleje
Zálivka:
0,2 l vody
3/4 až 1 kávová lžička soli
5 polévkových lžic krystalového cukru
1 spolarin - umělé sladidlo (nemusí být)
1/2 citronu
kávová lžička octa

Nejdříve si nachystáme zálivku.
Do hrníčku si dáme  2 dl studené vody, přidáme sůl, cukr a spolarin (spolarin nemusí být). Necháme stát a po chvilkách zamícháme, aby se cukr a sůl ve vodě rozpustili. Před okyselením chutnáme, jestli je chuť vyváženě slaná a sladká. Podle potřeby dosolíme nebo přidáme cukr. Vlijeme šťávu z půlky citronu a dochutíme 1 lžičkou octa. Ocet je pro zvýraznění kyselosti.

Rajčata opláchneme, části kolem stopky odkrojíme a nakrájíme je opravdu ostrým nožem, aby nám všechna šťáva nevytekla na prkýnko. Vložíme do salátové mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a opepříme. Zalijeme studenou zálivkou, zakápneme troškou olivového oleje a zamícháme.

Nejpopulárnější blogy receptů