Hlavní strana      Jídla z brambor      Přílohy

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 17.5.2010

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Smažené brambory

4 větší brambory
2 vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl
mléko

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 5 - 7 milimetrů. Plátky brambor osušíme a obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích se solí a trochou mléka a nakonec ve strouhance. Pozor, brambory přímo nesolit, pustili by vodu a to nechceme. Obalené bramborové plátky zvolna smažíme po obou stranách do zlata. Po vyjmutí je dáme na ubrousek, aby se vsál tuk. Posolíme.

Podáváme jako přílohu k masu nebo dušené zelenině.

 Nejpopulárnější blogy receptů