Hlavní strana Jídla z brambor Přílohy |
Vloženo 2.11.2006 |
Šťouchanice – Holandský „Hutspot"
1,5 kg brambor Vše oloupeme a očistíme. U cibule sloupneme nejen slupku, ale i první bílou vrstvu pod ní, protože by byla tvrdá. Brambory a mrkev nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo. Vše dáme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby v ní zelenina byla ponořená. Uvedeme do varu, přidáme zeleninový bujón a trochu soli. Vaříme asi 30 minut. Když jsou brambory měkké, slijeme vodu a vše pořádně rozšťoucháme. Přidáme trochu másla a mléka (případně smetany). Dosolíme a můžeme dochutit kapkou Maggi a případně opepříme. Podáváme k hovězímu masu dušenému na červeném víně. |
|