Hlavní strana        Jídla z brambor        Přílohy

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 7.3.2012

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Opékané brambory

800-900 g brambor
300g kysaného zelí
150 g žampiónů
1 velká cibule
sůl, kmín
sádlo nebo olej

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě se špetkou kmínu doměkka.
Ze zelí vymačkáme vodu, překrájíme na menší kousky, podlijeme troškou vody, osolíme. Podle chuti můžeme trošku osladit, kdo rád kyselé nesladí. Zelí krátce  povaříme asi 5 minut a potom scedíme.
Na rozpáleném tuku osmahneme pokrájenou cibuli dozlatova.
Uvařené scezené brambory rozšťoucháme, přidáme osmaženou cibulku, podušené zelí a dobře promícháme. Podle potřeby dosolíme.

Podáváme k uzenému nebo pečenému masu.

Nejpopulárnější blogy receptů Mistr kuchař