Hlavní strana      Polévky

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 12.6.2013

Aktualizováno :
22.02.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Bramboračka krémová s hříbky

500 g brambor
1 smetana ke šlehání
1/2 l kuřecího vývaru
80 g másla
1 střední cibuli, najemno nakrájenou
1 mrkev najemno nakrájenou
10 g čerstvých hříbků, na plátky nakrájené
sůl, pepř

Cibuli, mrkev brambory a žampióny (hříbky) oloupeme nakrájíme. Houby orestujeme do zlatova na malé pánvi  a dáme stranou. V hrnci necháme zpěnit máslo a na něm orestujeme cibuli a brambory s mrkví. Vše zalijeme vývarem, dochutíme solí a pepřem a vaříme na mírném plameni doměkka.
Potom odstavíme z plotýnky, rozmixujeme , vrátíme na plotýnku a přivedeme k varu. Nyní zvolna přilijeme smetanu.

Před podáváním ozdobíme talíře houbami.

   kuchařka Zdeňka Pohlreicha  Šéf na smetaně