Hlavní strana       Moučníky

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 2001


Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Šlehačková bábovka

3 větší vejce
25 dkg moučkového cukru
1 šlehačka
25 - 30 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
může být trochu kakaa
tuk na vymazání formy hrubou mouku nebo prosátou strouhanku na vysypání formy

Celá vejce s cukrem vyšleháme, potom přilijeme šlehačku a ještě chvíli šleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy.
Do části těsta můžeme zamíchat kakao.

Pečeme na 180 - 200°C asi 3/4 hodiny.
Bábovku zkontrolujeme špejlí - pokud se na ni těsto nelepí, je bábovka hotová.
Po mírném zchladnutí vyklopíme na talíř. Bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.

Nejpopulárnější blogy receptů