Hlavní strana      Králík

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 16.4.2013

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Králík pečený s houbovou nádivkou

1 králík
slanina
sůl, pepř, tymián
drcený kmín
2-3 rohlíky
mléko
120 g másla
2 vejce
houby
1-2 stroužky česneku
1 cibule

Králíka opláchneme, osolíme, opepříme a můžeme prošpikovat.
Připravíme nádivku. Nejdříve si připravíme máslo, které necháme v teple, aby změklo a houby. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji vyškvařit, až pustí tuk, přidáme jemně nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme a až je cibule sklovitá přidáme nakrájené houby. Houby osolíme, přidáme trošku drceného kmínu a dusíme, až se odpaří voda. Necháme vystydnout
Rohlík nakrájíme na kostičky, dáme do misky, zalijeme mlékem, ne moc jen tak, aby vsáklo do rohlíků. Máslo dáme do mísy, osolíme, okořeníme tymiánem, přidáme žloutky a třeme, až se vše spojí a krásně se leskne. K máslu přidáme namočené rohlíky, podušené houby a dobře promícháme. Pokud je to moc řídké, dohustíme strouhankou. Nakonec vmícháme sníh z bílku a pokud máme jemně nakrájenou petrželku.
Hrudí králíka naplníme nádivkou a spojíme jehlou nebo špejlí. Nejlepší je, když je králík vcelku (to já neměla). Králíka vložíme do pekáče, pokud nám zbyla nádivka přidáme ji do pekáče ke králíkovi. Na králíka položíme plátky slaniny, trochu podlijeme, pekáč uzavřeme a dáme péct do předehřáté trouby.
Pečeme při 180°C 1-1,5 hodiny dozlatova. Během pečení přeléváme šťávou. Ke konci pečení králíka odkryjeme a chvilku pečeme, aby zezlátnul.

Podáváme s vařeným bramborem

Nejpopulárnější blogy receptů