Hlavní strana       Hovězí maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 7.4.2013

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Hovězí krátká žebra s vínem a smetanou

8 hovězích žeber
sůl, pepř
olivový olej
1 střední cibule
1/2 litru červeného vína
hovězí vývar
2 polévkové lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
2 polévkové lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce kaparů
1 smetana na šlehání
žampióny
olivový olej, sůl, pepř

V hrnci rozehřejeme olej a vložíme na něj osolená a opepřená žebra. Rychle orestujeme na každé straně asi tak 1 a půl minuty. Vyndáme na talíř. Do omastku vložíme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme, nalijeme víno a trošku vývaru, mícháním odstraníme přípek ode dna hrnce. Vrátíme žebra do hrnce, snížíme teplotu, přiklopíme pokličkou a pomalu dusíme asi 2 1/2 až 3 hodiny. Hrnec můžeme dát do trouby. Potom opatrně vyjmeme žebra z hrnce. Vmícháme hořčici, kapary, smetanu a zvýšíme teplo. Necháme bublat a jemně odkryté vařit pár minut, aby omáčka trošku zhoustla. Podle potřeby dosolíme a opepříme. Žebra vrátíme do omáčky, zaklopíme pokličkou a vypneme zdroj tepla. Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a rozložíme je v jedné vrstvě na plech.. Pokapeme je olivovým olejem, osolíme a opepříme. Houby pečeme dozlatova asi 15 - 20 minut.
Na talíř dáme opečené žampiony na ně položíme žebra a přelijeme omáčkou.

Podáváme se šťouchanými bramborami nebo pečivem.

Nejpopulárnější blogy receptů recept z kuchařky: http://thepioneerwoman.com/