Hlavní strana Hovězí maso |
Vloženo 7.4.2013 |
|||
Hovězí krátká žebra s vínem a smetanou
8 hovězích žeber
V hrnci rozehřejeme olej a vložíme na něj osolená a opepřená žebra. Rychle orestujeme na každé straně asi tak 1 a půl minuty.
Vyndáme na talíř. Do omastku vložíme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme, nalijeme víno a trošku vývaru, mícháním odstraníme přípek ode dna hrnce.
Vrátíme žebra do hrnce, snížíme teplotu, přiklopíme pokličkou a pomalu dusíme asi 2 1/2 až 3 hodiny. Hrnec můžeme dát do trouby.
Potom opatrně vyjmeme žebra z hrnce. Vmícháme hořčici, kapary, smetanu a zvýšíme teplo. Necháme bublat a jemně odkryté vařit pár minut, aby omáčka trošku zhoustla.
Podle potřeby dosolíme a opepříme. Žebra vrátíme do omáčky, zaklopíme pokličkou a vypneme zdroj tepla.
Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a rozložíme je v jedné vrstvě na plech.. Pokapeme je olivovým olejem, osolíme a opepříme. Houby pečeme dozlatova asi 15 - 20 minut.
Podáváme se šťouchanými bramborami nebo pečivem. | ||||
recept z kuchařky: http://thepioneerwoman.com/ |