Hlavní strana      Houby

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 16.5.2012


Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Hubník

500 g čerstvých (mražených)
        nebo 100 g sušených hub
1 cibule
5 rohlíků
mléko
3 vejce
2 stroužky česneku
sůl, pepř, drcený kmín

Houby a cibuli očistíme a nakrájíme. Rozehřejeme sádlo nebo olej, osmahneme cibulku a potom přidáme houby. Osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme doměkka. Necháme je trochu vychladnout.
Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme mlékem. Rohlíky by měly všechno mléko vsáknout.
Přidáme podušené houby, prolisovaný česnek, žloutky a promícháme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme ke směsi. Zapékací misku nebo pekáč vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí.
Pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
Výborný je i studený.

Nejpopulárnější blogy receptů