Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 8.11.2015

Aktualizováno :
08.11.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuřecí řízek

4 kuřecí prsa
sůl
2 vejce
mléko
hladká mouka
strouhanka

Kuřecí prsa nařízneme a v mikrotenovém sáčku opatrně naklepeme. Neklepeme moc na tenko.
Připravíme klasický trojobal. Do jedné misky/hlubokého talíře nasypeme hladkou mouku, do druhé strouhanku a ve třetí rozšleháme vejce se solí a trochou mléka nebo vody. Řízky posolíme z obou stran a jako první obalíme v mouce. Jen lehce přitlačíme, přebytečnou mouku oklepeme. Namočíme v rozšlehaném vajíčku, nad miskou necháme okapat. Na závěr obalíme ve strouhance. Jemně přimáčkneme a opět oklepneme, aby se odpadlé drobečky při smažení nepřipalovaly. Pokud bychom strouhanku do masa natlačili silou, byl by obal příliš tvrdý.
Na pánvi rozpálíme tuk (olej nebo sádlo). Přibližně tolik, aby dosahoval do jedné třetiny řízků. Smažíme zvolna, každou stranu 4 - 6 minut dozlatova. Tuk musí být dostatečně rozehřátý, aby se ihned po vložení na pánev začal řízek smažit. Pokud by byl rozehřátý málo, vsákne se zbytečně velké množství do strouhanky. Hotové řízky položíme na okamžik na papírovou utěrku nebo ubrousek, vsákne se přebytečný tuk. Osušíme papírovou utěrkou i z druhé strany. Potom je z ubrousku sundáme, při delší době hrozí, že kousky papíru ulpí na řízku.

Podáváme s bramborovou kaší, bramborovým salátem nebo vařeným bramborem maštěným máslem.

Nejpopulárnější blogy receptů