Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 8.11.2015

Aktualizováno :
08.11.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuřecí prsa v těstíčku

2 kuřecí prsa
2 stroužky česneku
sůl
koření Gyros nebo grilovací
olovový olej
2 vejce
hladká mouka

Kuřecí prsa nakrájíme na 1 cm plátky. Opatrně osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kořením a trošku zakápneme olejem. Zakryjeme a dáme do druhého dne nebo aspoň hodinu odležet do ledničky. Připravíme si těstíčko. Vejce rozklepneme do misky, osolíme nalijeme trošku mléka nebo vody a rozšleháme. Po troškách zašleháme hladkou mouku až vznikne hustší těstíčko. Podle potřeby je zahustíme moukou, nesmí z masa stékat. Zatím si na pánvi rozehřejeme dostatečnou vrstvu oleje. Když je horký (to poznáte podle toho, že po vhození špetky mouky ta hned vzpění) stáhneme plamen na střední úroveň. Plátky masa z obou stran obalíme v těstíčku a hned vkládáme do horkého oleje. Smažíme z obou stran na mírném plameni – pokud by jsme smažili v horkém oleji, těstíčko by se rychle spálilo a maso by zůstalo syrové. Smažení z každé strany trvá asi 4 minuty.

Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.
 

Nejpopulárnější blogy receptů