Hlavní strana Drůbež |
Vloženo 04.04.2016 |
|
Přírodní kuřecí prsa s houbami a česnekovou omáčkou
4 porce kuřecích prsou Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme jemně česnekem a necháme odležet. Houby nejlepší je směs hub, očistíme a nakrájíme. Houby dáme do kastrolku bez tuku vydusit, osolíme, dáme trochu drceného kmínu a pokud je potřeba trošku podlijeme vodou. Dusíme, až se voda odpaří. Jednu cibuli nakrájíme najemno a dáme na rozehřátý tuk, smažíme až je krásně zlatá, přidáme prolisované 2 stroužky česneku, krátce orestujeme a přidáme vydušené houby, promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Kuřecí prsa obalíme v hladké mouce, dáme na rozehřátý tuk smažit. Opečeme z obou stran dorůžova a dáme stranou. Do pánve vsypeme cibuli nakrájenou na čtvrtměsíčky a restujeme až je sklovitá, přidáme prolisovaný česnek, zasypeme lžičkou hladké mouky, orestujeme a podlijeme vývarem nebo vodou. Provaříme, dochutíme solí a pepřem. Na talíř dáme vařené brambory, kopeček dušených hub, na to položíme kuřecí řízek a polijeme česnekovou omáčkou. Ozdobíme kadeřavou petrželkou nebo naťovou cibulí. Podáváme s vařeným bramborem. |
||
|