Hlavní strana Drůbež |
Vloženo 4.11.2015 |
|
Kuřecí prsa v meruňkové marinádě
4 kuřecí prsa Kuřecí prsa v nejsilnějším místě opatrně nařízněte a trochu naklepejte. Olej a marmeládu dobře promíchejte. Můžete doplnit i pokrájené kousky čerstvých meruněk. Přidejte kečup, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl, pepř a nakonec i chilli. Do marinády ponořte kuřecí prsa a nechte v lednici ideálně přes noc odležet (pokud to nejde, nedá se nic dělat, i tak si pochutnáte). Druhý den grilujeme nebo můžete prsa upéct v troubě, nebo je připravit na pánvi. Pokud je děláte na grilovací pánvi, při opékání je potírejte marinádou, která na povrchu mírně zkaramelizuje. Po vyjmutí hotových řízků z pánve výpek podlijte troškou vody a přidejte zbytek marinády. Vzniklou omáčku provařte a osolte. Můžete zahustit solamylem. Podáváme s bramborem, pečeným bramborem, hranolky nebo pečivem. |
||