Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 4.11.2015

Aktualizováno :
09.11.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuřecí prsa v meruňkové marinádě

4 kuřecí prsa
10 lžic meruňkové marmelády
4 lžíce kečupu
4 lžíce oleje
1 lžíci citrónové šťávy
3 stroužky česneku
špetku chilli
sůl a pepř

Kuřecí prsa v nejsilnějším místě opatrně nařízněte a trochu naklepejte. Olej a marmeládu dobře promíchejte. Můžete doplnit i pokrájené kousky čerstvých meruněk. Přidejte kečup, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl, pepř a nakonec i chilli. Do marinády ponořte kuřecí prsa a nechte v lednici ideálně přes noc odležet (pokud to nejde, nedá se nic dělat, i tak si pochutnáte).

Druhý den grilujeme nebo můžete prsa upéct v troubě, nebo je připravit na pánvi. Pokud je děláte na grilovací pánvi, při opékání je potírejte marinádou, která na povrchu mírně zkaramelizuje. Po vyjmutí hotových řízků z pánve výpek podlijte troškou vody a přidejte zbytek marinády. Vzniklou omáčku provařte a osolte. Můžete zahustit solamylem.

Podáváme s bramborem, pečeným bramborem, hranolky nebo pečivem.

Nejpopulárnější blogy receptů