Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 13.04.2016

Aktualizováno :
13.04.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Zastlané kuřecí kousky

4 kuřecí stehna
hořčice - (pikantní, kremžská, plnotučná)
1 kg cibule
2 stroužky česneku
rozmarýn nebo jiné koření (bazalka, saturejka, tymián)
sůl
máslo

Maso osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, silně potřeme hořčicí a posypeme rozmarýnem nebo jiným kořením. Pekáček vytřeme máslem a položíme do něho připravená kuřecí stehna, zasypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka. Cibuli z vrchu posolíme, pekáček zakryjeme alobalem a do druhého dne necháme odležet v lednici. Druhý den maso trošku podlijeme, nahoru na cibuli položíme tenké plátky másla a zase zakryjeme alobalem. Rozehřejeme troubu na 150°C a hodinu pečeme nebo spíš dusíme. Sundáme alobal a ještě pečeme asi půl hodiny.

Příloha: vařené brambory, rýže, pečené brambory nebo hranolky.