Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 9.4.2016

Aktualizováno :
09.04.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Smažené kořeněné kuřecí řízky

4 kuřecí prsa
sůl, pepř
grilovací koření nebo jiné koření na kuře
trocha bazalky, saturejky nebo dobromysly
3 stroužky česneku
olej
hladká mouka
2 vejce
strouhanka

Kuřecí prsa bez kůže rozřízneme na větší plátek, jemně naklepeme (hranou ruky) a z obou stran osolíme, opepříme.

Marináda: Prolisovaný česnek vymícháme s olejem, nasypeme grilovací koření, rozemnutou bazalku, saturejku nebo jiné koření a vše promícháme. Oleje nedáme moc.

Marinádou potřeme plátky, skládáme je do mísy na sebe. Necháme je přes noc v chladu marinovat nebo v aspoň 1 hodinu v pokojové teplotě.
Řízky potom obalíme v mouce, osolených rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme zvolna do zlatova.

Příloha: vařené brambory, bramborový salát nebo bramborová kaše.