Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 21.02.2016

Aktualizováno :
22.02.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Pečené kuře na tymiánu

1 kuře nebo 4 kuřecí stehna
10 dkg anglické slaniny
sůl
drcený kmín
snítky tymiánu nebo sušený tymián
máslo
1 lžíce hladké mouky

Kuře opláchneme, osušíme, rozporcujeme na drobnější kousky a osolíme a okmínujeme. Do pekáče položíme plátky anglické slaniny, na to položíme okořeněné porce kuřete a na porce a na kuře dáme snítky tymiánu, podlijeme, na porce dáme kousky másla. Pekáč přiklopíme druhým pekáčem nebo zakryjeme alobalem a pečeme 30 minut. Ve vodě rozmícháme lžíci hladké mouky a nalijeme k masu do pekáče a odkryté oečeme ještě 30 minut. Podle potřeby podlijeme.

Podáváme s vařeným bramborem a zelím, třeba cuketovým nebo sladkým zelím.