Hlavní strana Drůbež |
Vloženo 30.4.2015 |
|||||
Kuře na houbách
400 g kuřecích prsou Na másle opečeme dva krajíce chleba – takové hnědé topinky, odkrojíme kůrku a nakrájíme na kostičky. Kuřecí prsíčka rozklepeme na tenko. Hodíme na rozpálený tuk (dvě třetiny másla a jedna třetina vepřového sádla) a maso osmažíme, aby se zatáhlo. Pak teprve osolíme, opepříme a zasypeme kávovou lžíci kmínu. Necháme asi jednu minutu s kořením opékat. Pak podlijeme vývarem pokud podlijeme vodou přidáme kostku masoxu, topinky a dusíme půl hodiny, aby maso bylo měkké. Chleba rozmělníme vidličkou na kašičku. Na másle orestujeme jemně nakrájenou cibuli a přidáme nakrájené houby. podusíme s půl kávové lžičky kmínu – dusíme asi tři až pět minut. Přidáme k masu, zamícháme, trochu provaříme a po vypnutí dáme plátek másla. Podáváme s bramborovou kaší. |
||||||