Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 29.4.2015

Aktualizováno :
29.04.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuře na celeru s jalovcem

1 kuře nebo 4 kuřecí stehna
plátky slaniny
středě velký celer
5-6 kuliček jalovce
sůl, pepř

Kuře naporcujeme a jednotlivé porce osolíme a opepříme. Do pekáčku dáme plátky slaniny (po celé ploše) na to kolečka celeru (plátky asi 5mm silné). Na toto naskládáme porce kuřete, zalijeme trochou vody a posypeme kuličkami jalovce (přiměřeně - na jedno kuře tak 5 - 6 kuliček). Pečeme pod poklicí. Občas polijeme kuře vypečenou šťávou. Na závěr pečeme odkryté aby se vytvořila kůrka. Kuře je výborné, má skvělou chuť a pokud je dobře upečené, úplně se rozpadá.

Podáváme s bramborem nebo opečenýma bramborama.

Nejpopulárnější blogy receptů  Recepty babičky Aničky