Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 23.03.2016

Aktualizováno :
23.03.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Dušené kuře na cibuli s uzeným bůčkem

1 kuře nebo 4 kuřecí stehna
sůl
4 větší cibule
200 g uzeného bůčku
tymián, dobromysl nebo koření na kuře
hladké mouka
2 dl vody

Očištěné kuře rozdělíme na čtyři porce. Osolíme, okořeníme a obalíme v hladké mouce. Bůček nakrájíme na plátky a cibuli nakrájíme najemno. Na pánvi rozehřejeme trochu tuku a opečeme nakrájený bůček, ten vyjmeme a dáme do tlakového hrnce. Na tuk dáme cibuli a orestujeme do sklovata. Cibuli i s tukem dáme do tlakového hrnce a na ni položíme připravené porce kuřete. Zalijeme vodou jen tolik, aby kuře nebylo úplně potopené. Tlakový hrnec uzavřeme a dusíme 30 minut.
Elektrický tlakový hrnec zapneme na meat-maso a nastavíme 20 minut.
Můžeme přímo podávat, nebo vše přendáme na pekáč a chvilku pečeme aby porce kuřete zezlátly.

Podáváme s brambory nebo rýží.