Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 4.3.2015

Aktualizováno :
04.03.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Indické kuře v kari omáčce

1 kuře
sůl
1 cibule
1 lžička kari koření
vývar
2 menší jablka
1 smetana ke šlehání
máslo
hladká mouka

Očištěné kuře naporcujeme na čtvrtky, osolíme a na rozpáleném oleji s máslem rychle po obou stranách opečeme do zlatova. Porce kuřete vyjmeme a na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, ke které přidáme kari koření, podlijeme vývarem a krátce povaříme. Do tohoto základu vrátíme porce kuřete a dusíme je pod pokličkou do měkka, podle potřeby podlíváme vývarem. Před koncem dušení přidáme jemně nastrouhaná oloupaná jablka a dodusíme. Měkké čtvrtky kuřete vyjmeme, šťávu trošku vydusíme a zahustíme máslovou jíškou, kterou jsme si zatím připravili. Mouku nasucho pražíme do růžova a potom vložíme máslo a vytvoříme jíšku. Podlijeme vývarem a smetanou. Provaříme.

Příloha: rýže

Nejpopulárnější blogy receptů