Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 28.7.2015

Aktualizováno :
12.04.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Babské kuře

1 střední kuře
6 větších brambor
2 vejce
1 cibule
200 g uzené slaniny
3 rohlíky
trochu mléka nebo vody
majoránka
3 stroužky česneku
sůl, pepř, drcený kmín
sádlo
koření na kuře

Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a promícháme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem nebo vodou. Cibuli nakrájíme na kostičky a na trošce sádla restujeme s nakrájenou uzenou slaninou a potom ji smícháme s navlhčeným rohlíkem. Vzniklou hmotu smícháme s bramborákovou směsí. Pekáč nebo remosku vymažeme sádlem a vlijeme bramborákovou směs. Kuře rozpůlíme, osolíme a okořeníme. Položíme je na bramborákovou směs kůží dolů a trošku ho zatlačíme a kuře si tak vytvoří důlek. Pekáč přikryjeme a pečeme v předem vyhřáté troubě. Když je maso téměř měkké, obrátíme kuře kůží nahoru a dopečeme do zlatova.