Hlavní strana Drůbež |
Vloženo 28.7.2015 |
|
Babské kuře
1 střední kuře Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a promícháme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem nebo vodou. Cibuli nakrájíme na kostičky a na trošce sádla restujeme s nakrájenou uzenou slaninou a potom ji smícháme s navlhčeným rohlíkem. Vzniklou hmotu smícháme s bramborákovou směsí. Pekáč nebo remosku vymažeme sádlem a vlijeme bramborákovou směs. Kuře rozpůlíme, osolíme a okořeníme. Položíme je na bramborákovou směs kůží dolů a trošku ho zatlačíme a kuře si tak vytvoří důlek. Pekáč přikryjeme a pečeme v předem vyhřáté troubě. Když je maso téměř měkké, obrátíme kuře kůží nahoru a dopečeme do zlatova. |
||
|