Hlavní strana Drůbež Jídla z brambor |
Vloženo 13.2.2014
|
Bramborák plněný kuřecí směsí1 kg syrových bramborsůl, pepř, majoránka, drcený kmín 1 dl mléka 2 lžíce hladké mouky 1 - 2 vejce 4 stroužky česneku tuk na smažení
1 kuřecí prsa Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky 2-3 cm široké. Důkladně smísíme s vejcem, máčeným škrobem (1 lžičku) a trochu sójové omáčky. Necháme odležet asi 20 minut. Na pánvi rozehřejeme olej a maso za stálého míchání opečeme, když je ze všech stran orestované, můžeme ochutnat, jestli je měkké, přidáme na pánev cibuli, papriku nakrájenou na proužky a nakrájený česnek, krátce orestujeme. Přidáme kečup a sójovou omáčku, podle potřeby dosolíme a podusíme. Oloupané syrové brambory nastrouháme na hrubém struhadle, 2 nebo 3 brambory nastrouháme na jemnějším struhadle. Pokud brambory pustí vodu, tak ji vylijeme a ještě vymačkáme a vylijeme. Na brambory nalijeme teplé mléko, aby nám těsto nečernalo, přidáme vejce - pokud jsou malá dáme dvě, osolíme, opepříme, přidáme trochu drceného kmínu, prolisovaný česnek, hladkou mouku, majoránu, kterou jsme promnuli v dlaních a dobře promícháme. Těsto dáme na pánev do horkého tuku, hromádku rozetřeme na pánvi na placku. Smažíme po obou stranách dozlatova. První bramborák uděláme menší, ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Dosolíme nebo přidáme česnek, případně majoránku a potom smažíme další bramboráky. Na talíř dáme horký bramborák, na polovinu dáme masovou směs a přeložíme. |
|