Hlavní strana     Drůbež      Jídla z brambor

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 13.2.2014

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Bramborák plněný kuřecí směsí

1 kg syrových brambor
sůl, pepř, majoránka, drcený kmín
1 dl mléka
2 lžíce hladké mouky
1 - 2 vejce
4 stroužky česneku
tuk na smažení

1 kuřecí prsa
1 vejce
1 lžička solamylu
1 velká cibule
1 paprika
2 stroužky česneku
3-4 lžíce kečupu
1 lžíce sojové omáčky
sůl

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky 2-3 cm široké. Důkladně smísíme s vejcem, máčeným škrobem (1 lžičku) a trochu sójové omáčky. Necháme odležet asi 20 minut. Na pánvi rozehřejeme olej a maso za stálého míchání opečeme, když je ze všech stran orestované, můžeme ochutnat, jestli je měkké, přidáme na pánev cibuli, papriku nakrájenou na proužky a nakrájený česnek, krátce orestujeme. Přidáme kečup a sójovou omáčku, podle potřeby dosolíme a podusíme.

Oloupané syrové brambory nastrouháme na hrubém struhadle, 2 nebo 3 brambory nastrouháme na jemnějším struhadle. Pokud brambory pustí vodu, tak ji vylijeme a ještě  vymačkáme a vylijeme. Na brambory nalijeme teplé mléko, aby nám těsto nečernalo, přidáme vejce - pokud jsou malá dáme dvě, osolíme, opepříme, přidáme trochu drceného kmínu, prolisovaný česnek, hladkou mouku, majoránu, kterou jsme promnuli v dlaních a dobře promícháme. Těsto dáme na pánev do horkého tuku, hromádku rozetřeme na pánvi na placku. Smažíme po obou stranách dozlatova. První bramborák uděláme menší, ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Dosolíme  nebo přidáme česnek, případně majoránku a potom smažíme další bramboráky.

Na talíř dáme horký bramborák, na polovinu dáme masovou směs a přeložíme.

 Nejpopulárnější blogy receptů