Hlavní strana     Bezmasá jídla     Sýry      Jídla z brambor

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 21.6.2011

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Hermelín v bramboráku

2 hermelíny
1 kg syrových brambor
sůl, pepř, majoránka, drcený kmín
1 dl mléka
2 lžíce hladké mouky
1 - 2 vejce
4 stroužky česneku
strouhanka
tuk na smažení

Brambory oloupeme, 1/2  brambor nastrouháme  na jemném struhadle a druhou na hrubém. Uvolněnou vodu z brambor slijeme. Brambory zalijeme teplým mlékem, přidáme majoránku, kmín, prolisovaný česnek, vejce a zahustíme moukou a trochou strouhanky. Osolíme a dobře promícháme.
Hermelín podélně rozkrojíme na dva stejné plátky.
Na pánvi rozehřejeme tuk a dáme na něj bramborákové těsto, vytvoříme tenčí placku, chvilku smažíme. Na jedné straně smaženou placku položíme kolečko hermelínu, na hermelín dáme trochu bramborákového těsta, opatrně rozprostřeme, tak aby byl hermelín úplně zakrytý a utěsníme dokola, aby nám hermelín nevytekl. Pomalu obrátíme a smažíme z druhé strany dozlatova.

Nejpopulárnější blogy receptů