Hlavní strana      Bezmasá jídla      Omáčky

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 31.10.2003

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Koprová omáčka

1/2 l mléka
1/4 l sladké smetany nebo šlehačky
40 g hladké mouky
5 lžic kopru
sůl
ocet

1. Dáme vařit mléko do kterého dáme 2 lžíce kopru a osolíme. Mouku rozkvedláme ve smetaně a vlijeme do vařícího mléka. Mouku necháme provařit za stálého míchání. Za varu ochucujeme octem. Do dochucené omáčky dáme zbytek kopru a ještě krátce povaříme.

2. Uděláme máslovou jíšku ze 40 g másla a 40 g hladké mouky, kterou zalijeme studeným mlékem a povaříme se 2 lžícemi kopru a solí. Při vaření musíme stále míchat, aby se nám nepřipálila. Omáčku zjemníme smetanou a přivedeme k varu, dochutíme octem a přidáme zbytek kopru.

U nás doma se koprová omáčka podává se svítkem.

Nejpopulárnější blogy receptů