Hlavní strana Bezmasá jídla Omáčky |
Vloženo 31.10.2003
|
Koprová omáčka
1/2 l mléka 1. Dáme vařit mléko do kterého dáme 2 lžíce kopru a osolíme. Mouku rozkvedláme ve smetaně a vlijeme do vařícího mléka. Mouku necháme provařit za stálého míchání. Za varu ochucujeme octem. Do dochucené omáčky dáme zbytek kopru a ještě krátce povaříme. 2. Uděláme máslovou jíšku ze 40 g másla a 40 g hladké mouky, kterou zalijeme studeným mlékem a povaříme se 2 lžícemi kopru a solí. Při vaření musíme stále míchat, aby se nám nepřipálila. Omáčku zjemníme smetanou a přivedeme k varu, dochutíme octem a přidáme zbytek kopru. U nás doma se koprová omáčka podává se svítkem. |
|