Hlavní strana      Zavařování

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 26.9.2017

Aktualizováno :
26.09.2017

Ajina kuchařka
© 2001
 

NAVRCHOLU.cz

Kvašáky

5 kg okurek nakládaček (kvašáků)
2–3 palice česneku
2 svazky kopru
1 hrst višňových listů
1 hrst vinných listů
5 l vody
2 lžíce kuliček pepře
1 lžíce nového koření
1 lžíce hořčičného semínka
3–4 hřebíčky
2 bobkové listy
8 lžic soli

Okurky pečlivě odrhneme kartáčkem a několikrát  propláchneme. V poslední vodě je můžeme nechat koupat celou noc. Česnek oloupeme. Kopr, višňové a vinné listy opereme a necháme osušit. Vodu povaříme s kořením a solí a necháme vychladnout. Poté okurky vyjmeme z vody, z každé odkrojíme tenké konce a jehlou na několika místech propíchneme. Do čistých, suchých zavařovacích lahví naskládáme (napěchujeme) natěsno okurky a po vrstvách je prokládáme česnekem, koprem a listím, tak pokračujeme, dokud je ve sklenici místo. Nakonec zalijeme vychladlým nálevem, až jsou okurky zcela potopené, uzavřeme a necháme 5–7 dní odstát.

  Jiřina Šejbalová - Vaříme na chatě