Hlavní strana Zavařování |
Vloženo 26.9.2017 |
|
Kvašáky
5 kg okurek nakládaček (kvašáků) Okurky pečlivě odrhneme kartáčkem a několikrát propláchneme. V poslední vodě je můžeme nechat koupat celou noc. Česnek oloupeme. Kopr, višňové a vinné listy opereme a necháme osušit. Vodu povaříme s kořením a solí a necháme vychladnout. Poté okurky vyjmeme z vody, z každé odkrojíme tenké konce a jehlou na několika místech propíchneme. Do čistých, suchých zavařovacích lahví naskládáme (napěchujeme) natěsno okurky a po vrstvách je prokládáme česnekem, koprem a listím, tak pokračujeme, dokud je ve sklenici místo. Nakonec zalijeme vychladlým nálevem, až jsou okurky zcela potopené, uzavřeme a necháme 5–7 dní odstát. |
||
Jiřina Šejbalová - Vaříme na chatě |