Hlavní strana      Polévky

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 14.04.2016

Aktualizováno :
14.04.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Bílá květáková polévka

1/2 květáku
2 žloutky
1/4 l mléka nebo smetany
1/2 l vody
2 dkg másla
sůl, pepř
muškátový květ

Květák očistíme a rozebereme na růžičky, dáme do hrnce s vařící osolenou vodou a vaříme do měkka. Polovinu květáku dáme stranou na talíř. Ostatní dáme do mixéru, zalijeme mlékem, přidáme žloutky a rozmixujeme. Vlijeme zpět do hrnce, přidáme květákové růžičky, podle potřeby dosolíme, opepříme a dáme na špičku nože muškátového květu. Polévku přivedeme k varu, odstavíme a vložíme kousek másla.

Můžeme přidat pažitku a podávat s chlebovými krutony.