Hlavní strana      Polévky

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 3.2.2017

Aktualizováno :
03.02.2017

Ajina kuchařka
© 2001
  

NAVRCHOLU.cz

Dýňová polévka z hokkaido chatová

1 dýně hokkaido
3 stroužky česneku
1 cibule
1 mrkev
kousek celeru
1 l vývaru
sůl, pepř
tymián
zakysaná smetana
krutóny z rohlíku

Zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na kostky. Dýni rozkrojíme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kostičky. Stroužky česneku oloupeme. Na pánvi rozehřejeme olej a všechnu nakrájenou zeleninu a oloupané stroužky česneku opečeme do zlatova. Vše přendáme do polévkového hrnce, osolíme,  opepříme, zalijeme vývarem a přidáme tymián . Vaříme až je dýně měkká a potom rozmixujeme. Krátce povaříme a podle potřeby dochutíme - sůl, pepř. Na talíři dáme do středu talíře lžíci zakysané smetany a krutóny.