Hlavní strana      Omáčky

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 5.3.2014

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Okurková omáčka

1 střední cibule
60 g hladké mouky
1/2 l vývaru
3 sladkokyselé okurky
1 zakysaná smetana
sůl, pepř
citron nebo ocet (vinný)

Cibuli najemno nakrájíme, dáme na rozehřátý tuk orestovat, zasypeme hladkou moukou. Uděláme světlou zásmažku, zalijeme vývarem, povaříme 15 minut. Omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme. Okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky a vložíme do omáčky, krátce povaříme, přidáme zakysanou smetanu. Pak omáčku podle chuti dosolíme, opepříme, případně osladíme nebo okyselíme.

Podáváme s vařeným hovězím masem a bramborem nebo knedlíkem.

Jako dítě jsem tuto omáčku neměla ráda.
Při vaření jsem čerpala ze vzpomínek, jak ji vařila babička a pomohla jsem si kuchařskou knihou M.J. Sandtnerové. Pochopila jsem proč jsem ji neměla ráda, babička s maminkou okurky neoloupaly a to mi vadilo.

Nejpopulárnější blogy receptů