Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 29.10.2015

Aktualizováno :
29.10.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuřecí prsa se žampiónovou omáčkou

4 porce kuřecích prsou
2 cibule
1 střední pór
olivový olej
máslo
vývar
žampiony
drcený kmín
1 lžíce hladké mouky
zakysaná smetana
sůl, pepř
kari koření

Kuřecí prsa trochu naklepeme, osolíme, opepříme. Jednu cibuli a pórek nakrájíme. V hrnci rozpustíme máslo s olivovým olejem. Na rozehřátý tuk dáme restovat prsa z obou stran. Prsa vyndáme a na tuk dáme nejdřív cibuli a až je sklovitá, přidáme pórek, restujeme, přidáme maso, podlijeme vývarem a dusíme. Když je maso měkké, odstavíme, maso vyndáme. To, co zůstalo v hrnci rozmixujeme, zalijeme vodou nebo mlékem ve kterém jsme rozmíchali mouku a provaříme. Zatím si nakrájíme najemno druhou cibuli a žampiony nakrájíme na plátky. Na rozehřátý olivový olej dáme restovat cibuli, až začne zlátnout, přidáme žampiony, osolíme, okmínujeme mletým nebo drceným kmínem a dusíme. Až se žampiony vydusí, přidáme kousek másla a ještě dusíme. Do omáčky dáme zakysanou smetanu, podušené houby, trošku kari koření a chvilku vaříme. Podle potřeby dosolíme.

Podáváme s rýží, nebo pečenýma bramborami nebo špecle.

Nejpopulárnější blogy receptů