Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 15.02.2016

Aktualizováno :
15.02.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Kuře na paprice podle Anuše Kejřové

vařené (pečené) kuřecí maso
1 střední cibule
1 – 2 lžíce másla
mletá sladká paprika
sůl
vývar nebo voda s kostkou slepičího bujónu
1 zakysaná smetana
vrchovatá lžíce hladké mouky
troška citrónové šťávy

Cibuli nakrájíme najemno, dáme do kastrolu na rozehřáté máslo, krátce osmahneme. Cibuli zasypeme 1 lžičkou mleté papriky, kterou opatrně orestujeme, zalijeme vývarem a 5 minut provaříme. V zakysané smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vložíme do kastrolu a vaříme aspoň 20 minut. Pokud je omáčka hustá rozředíme mlékem nebo vývarem. Vložíme nakrájené maso a vaříme ještě 10 minut. Před koncem varu omáčku podle potřeby dosolíme a okyselíme citrónem.

Příloha: knedlík nebo noky.

       recept - Babčiny recepty