Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 3.3.2015

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001

 

NAVRCHOLU.cz

[CNW:Counter]

Cordon blue

4 kuřecí prsa
80 g tvrdého sýra nebo nivy
4 plátky šunky
dijonská hořčice nebo plnotučná hořčice
3 vajíčka
sůl, pepř
hladká mouka
strouhanka
olej

Prsa opláchneme, osušíme. Nařízneme je v silnější části, rozevřeme, vložíme do sáčku a opatrně rozklepeme na tenký plát. Maso z obou stran osolíme a opepříme. Maso položíme na hladkou stranu (kde dříve byla kůže), potřeme hořčicí, položíme plátek šunky a plátek sýra. Přehneme a okraje sklepneme paličkou, můžete zajistit párátkem. Opatrně obalíme v hladké mouce a rozšlehaných osolených vejcích a strouhance. Je dobré obalit dvakrát. Pomalu smažíme ve větší vrstvě tuku. Smažíme až strouhanka krásně zezlátne. Vyndáme na papírovou utěrku, aby se vsál přebytečný tuk. Vyndáme párátka.

Podáváme s bramborovou kaší.

Nejpopulárnější blogy receptů